Nya året startar med en flytt!

JA du läste rätt. Anledningen till min, aningen lilla, ”bloggtystnad” har varit pågrund av att följande beslut och val har tagit upp en stor del av tiden. Att göra den här resan till huvudstaden kommer att bli viktig och bra för oss men det är inte utan att man är lite nervös och en smula ledsen i ögat.

Nya året startar med en flytt! Mitt mål är att ta dig med på resan. Vad ska man tänka på när man flyttar långt med en bebis? Hur påverkas familjen, jobbsituationen och det egna måendet vid en flytt? Hur ska man tänka effektivt och ekonomiskt på samma gång? – Frågorna hopar sig.

Jag är väldigt glad och tacksam över att vi skall göra den här resan. Vi har funderat länge och jag har velat länge. Inte för att på något sätt glorifiera Stockholm, jag har trivts bra här, i Härnösand. Både jag och min sambo vill utvecklas och sporras i våra respektive yrkesroller. Norrland finns kvar och det är inte alls omöjligt att vi flyttar tillbaka i någon form lite senare.

På resan tar jag med mig mina erfarenheter av att vara människa, pappa, sambo och hårt arbetande inom kulturbranschen. Det finns ett visst mått av utbud i Västernorrland som jag en del gånger hade hoppas på att få vara en större del utav. Av olika anledningar så har det inte blivit så och för det råder ingen bitterhet. Utan snarare en beslutsamhet i att gå vidare och söka min plats som konstnär. Om möjligt så kanske den på sikt ska vara i länet – det kan jag hoppas på och se framemot.

Mitt företag som startade för ett och ett halvt år sedan kommer fortsatt att skapa lokal scenkonst från en replokal i Västernorrland men kanske inte lika frekvent som idag. Det finns många spännande projekt i vår katalog men hur vi ska gå vidare med dem och i vilken form är inte klart. Men jag lovar att det finns mycket att bjuda på som nog aldrig har gjorts i länet – inte mig veterligen i alla fall.

I centrum kommer fortfarande stå, eget skapande där bl.a. scenkonsten kommer att få en betydligt större plats i mitt liv. Det finns redan nu några spännande projekt framför mig som jag hoppas på – mer om det senare. Jag vill stå mer på scenen, skriva och regissera uppsättningar. Vidare kommer jag att satsa på min blogg i olika avseenden. Redan nu i januari väntar något spännande här.

Det har inte varit helt enkelt att fatta den här typen av beslut och det krävs mycket av oss, särskilt eftersom vi flyttar längre ifrån tryggheten med familj omkring oss som på många sätt stöttat oss med barnvakt och pepp. Men det finns även ett socialt nät för oss i Stockholm som vi ser framemot att utforska. Den varma kontakten med länet och inte minst Härnösand hoppas jag kan växa sig starkare om än på avstånd.

En reaktion till “Nya året startar med en flytt!

  1. Nämen äsch!!! Nu ångrar jag att jag inte kommit å hälsat på:-( Tänkte att jag skulle hinna med det ”sen”… Men ”sen” är inget bra ord, det borde jag ha lärt mig. Ja… Jag förstår era tankar för inom yrket så blir man begränsad här i mellannorrland. Det finns fler valmöjligheter i större städer som Stockholm, fler vägar att gå och söka sig till men också ett brus att ta sig igenom. Men jag saknar storstan ibland och längtar tillbaka… Jag önskar er lycka till och min förståelse av dina texter är att ni funderat, vänt och vritt och nu är det dags för att prova. Härnösand finns kvar och välkomnar er på sitt sätt om ni vill i framtiden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.