Ett riktigt Tacos – recept

Finns det ultimata tacos receptet? Det vet jag faktiskt inte. När kan man kalla det för tacos? Det vet jag inte heller. Men jag tänkte skriva om den tacos vi gör hemma. Kanske inspirerar det dig till nya tacosvanor? Jag hoppas det.

För det första så gör vi vegetarisk tacos hemma. Då kan det hända att du tänker. Va, vad har man på då? Jo det kommer vi till lite senare och vill du inte ha ”vegotacos” så kör fisk istället.

Tacos vegetarisk

Jag börjar med grunden. Köttsubstitutet. Den brukar bestå av stekt lök i lite olja. Sedan kikärtor, linser eller bönor som självklart går att kombinera. Samt finare hackad morot. Nu är det dags för hackade champinjoner. Sen är örtsaltet och tacokryddan mina vänner, blanda dessa med vatten, efter tycke och smak, och häll över röran. Resultatet blir då en lagom söt röra med lagom mkt krydda och med fin touch av tacos.

Tacos tillbehör

Ooo det här varierar från gång till annan. Men såhär tänker jag idag. Ta det du är sugen på.
För oss kan det se ut på följande vis;

  • Banan och avokado – blandat eller för sig.
  • Tomater och gurka i samma skål – då räcker det längre om man är fler.
  • Sallad i form av spenat eller säsongssallad.
  • Getost eller fetaost som man smular över sin taco.
  • Riven Grevéost – särskilt eftersom min sambos farfar Yngve Johansson är skapare av denna lyckade ostbit.
  • Majs

Såser och salsa

Vi kör med både ”sås” och salsa. Närmare bestämt hemmagjord Guacamole och Tomatsalsa.

Guacamole by Christoffer

För fyra personer:

  • Tre mogna avokados
  • Två vitlöksklyftor
  • Fil eller den mejeriprodukt som finns till hands och påminner om det.
  • Vitpeppar – efter eget önskemål. Tips; Ta lite efterhand.
  • En gnutta salt och/eller örtsalt.

Mixa ihop detta och smaka av under processen, du vet hur du vill ha din guacamole. Gå på det.

Tomatsalsa – by Christoffer

För fyra personer:

  • En naturell tomatsås
  • En ”vanlig” tomat – Hackas i mindre klyftor eller bitar.
  • En gullök – Finhackad
  • 3 torkade aprikosbitar – finhackad.
  • Svartpeppar, vitpeppar och en aning spiskummin – Efter behag. (Inte farbror melker direkt … men nästan.)

Rör ihop detta, värm på låg värme i 5-10 minuter och få en god och lagom söt salsa att ha till din tacos.

Vi får inte glömma brödet. Vill man ha mjukt så kan jag rekommendera ica;s majsbröd för mindre kalabalik i magen. Annars kör vi hårda. Är det så att du är riktigt noga på det här med hemmagjort så klicka här för att komma till hemmagjorda tortillas av majs

Jag hoppas det smakar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.