Barnens mat

Gör som du tror är bäst! Det blir också bäst.

Jag tycker det är svårt att veta, jag har svårt ibland att orka. Men vi försöker ändå alltid att ha ett mål mat till Luna om dagen som vi själva lagar. Ofta är det jag som lagar. Jag tycker att det är roligt och ett bra och personligt bidrag till familjen där jag även får utlopp för min kreativitet.
Råd och rön hit och dit. Vi kör mycket vegetariskt, fisk och mejeriprodukter . Inget sötat eller socker. Vi funderar på att fortsätta med den här mathållningen. En det frågar oss om hur vi tänker kring det med mat. Då vi är ”Peskitarianer” – vegetarianer som äter fisk och en del mejeriprodukter. Hur tänker ni när hon börjar skolan? Jag personligen tänker att vår dotter också måste få utforska själv vad hon tycker om osv. så när dagis och förskola kommer tycker jag nog att hon ska få prova sig fram. Men vi kommer servera det som vi tror på hemma. Nyss var det en dokumentär om tarmets guld, i vetenskapens värld. Där pratade man om hur mycket skräpmat påverkade tarmfloran. Ny forskning visar en oroväckande påverkan på oss människor – dålig tarmflora lika med lättare att få sjukdomar som cancer, övervikt och diabetes. Vi försöker därför än mer nu undvika farliga E-ämnes tillsatser, sötad och snabblagad mat. Men det är klart vi fuskar ibland. Gör som du tror är bäst! det blir också bäst. Ibland kan man inte alltid tänka på vad som är bra och rätt hela tiden. I vissa stunder i livet måste det bara fungera. Det är också okej. Men tänk på att; vad vi stoppar i oss är viktigare än vad vi tror. Och framförallt vad vi stoppar i vår nästa generation. Försök variera, laga hemma om du orkar, skippa onödiga skräpprodukter och hoppa halvfabrikat och snabbmat. Men få inte dåligt samvete om din idé eller plan på att äta hälsosamt inte alltid håller.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.