Håll ihop – 3 tips för att tycka om varandra under småbarnsåren

Jag vet ju precis vad som ska komma så jag ser ut som att jag lyssnar fast jag inte gör det!
Vet du verkligen vad som ska komma?

Alltså, shit det är inte lätt! Det förstår jag . Det är inte det för oss heller alltid. Trötthet. krävande barn. motsatta viljor…Ja, allt det där. Men såklart är det inte alltid så heller och inte för alla. Jag tänkte ge mina bästa tips för att hålla ihop under de prövningar som kommer med att skaffa barn. Med det sagt så ska jag säga att vi inte är perfekta men strävar efter att tänka på dessa saker minst ett par gånger i veckan.

  • Lyssna
  • Skratta
  • Uppmuntra

Lyssna

”Lyssna men inte lyssna” det har vi alla gjort någon gång. – ”Därför” att jag vet ju precis vad som ska komma så jag ser ut som att jag lyssnar fast jag inte gör det.
– Vet du verkligen vad som ska komma?
Försök att se varandra och lyssna. Jag tror ofta att jag har rätt och Stina, min partner kan nog ha lite av den sidan också. Men vi övar på att lyssna, och faktiskt lyssna på varandra. Ibland är det inte vad den andre säger utan hur den säger det som du ska vara extra uppmärksam på. Man vill ju båda självklart det bästa för sitt barn. Och ibland är det jättesvårt att lyckas där. Nyckeln, tror jag, är att inte sluta försöka.

Skratta

Det kanske låter helt självklart men mitt i all stress som kan uppstå och alla egna påhittade måsten så kan det vara jättesvårt att känna glädje, lätthet och närhet till skrattet. Man tycker inte alltid att allt är roligt men man kan faktiskt träna på att skratta. Ett tips kan vara att utforska vad den andre tycker är roligt. Hitta nya gemensamma nämnare. Vad skrattar vi som par åt? Senare så återkommer ni till det, försök att hitta luckor för att bara skratta, busa och ha roligt tillsammans. Det är inte fel! Barnvakt är inte heller fel, om det finns någon tillgänglig, emellanåt, just för att få göra roliga och avslappnade saker tillsammans.

Uppmuntra

Ja… det har vi gjort i alla tider, om vi tycker om någon. Nu kanske du inte alltid tycker om din partner för att du får upptäcka helt nya sidor eller så är det som vanligt. Eller så älskar du din partner och vill uppmuntra hen mer en någonsin. Oavsett så skulle jag säga att oväntad uppmuntran åt båda hållen verkligen är allt vissa gånger. Därför att man ofta bär på tankar om varför man inte är en bättre förälder, bättre partner eller skönare människa, som borde orka mer. Mitt i dessa tankar så lovar jag att rätt uppmuntran får en att älska livet. Närheten till total lycka och total misslycka är så nära varandra – Ibland behövs det bara det där lilla extra för att sätta värde på något eller någon. Exempel kan vara: Att köpa med favoritchokladen till din partner när du handlar. Eller bara pausa mitt i allt och säga; ”jag ser dig och jag älskar dig”. Lägga en lapp på skrivbordet eller ett digitalt avtryck med några peppande ord. – Tänk enkelt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.